Viktige årstall

1954
Burger Kings grundere Jim McLamore & David Edgerton griller sine første burgere.

1957
En velskapt burger på 113 gram fødes. Den tildeles det stolte navnet Whopper.

1961
Grunderne deler ut såvel internasjonale som nasjonale franchisingrettigheter.

1963
BK goes to Puerto Rico. Den første internasjonale restauranten er et faktum.

1974
Kampanjen Have It Your Way lanseres.

1975
Den første europeiske Burger King åpner i Madrid

1976
Første Burger King i Sverige, Malmø.

1977
London får ytterligere en populær turistattraksjon i form av Burger King.

1982
Asiaterne hilser Burger King velkommen til sin verdensdel.

1986
Ny rekord med 546 nyåpnede restauranter.

1988 ENDELIG åpner Burger King sine første restauranter i Norge. To i Oslo, en i Bergen og en i Trondheim.

1996
Ansettelsesboom! Antall ansatte i BK er nå nærmere 300 000 personer.

1998 Burger King åpner restaurant nr 10.000 i Sidney.

1999
Burger King i Norge lanserer Big King. Folk går mann av huse og alle restaurantene opplever at det til stadighet går tomt for råvarer. En ny suksessburger har sett dagens lys.

2000 Burger King lanserer en ny smakfull kyllingburger; Crispy Chicken.

2000
Burger King i Norge åpner en ny restaurant på Egertorget i Oslo 4.juli.

2003 Burger King i Norge blir hovedsponsor av IDOL på TV2. Sponsoratet strekker seg tom 2005.

2004 Burger King i Norge åpner sin første restaurant på 4 år i Trondheim - nr 24 i rekken.

2004
Burger King lanserer et nytt konsept; King Delight.

2005
Burger King relanserer Have It Your Way.

2005
En ny verdimeny introduseres. Den går under navnet Nice Price og innebærer: gode priser på kvalitetsfulle måltider.

2005
Burger King blir den første hamburgerkjeden til å servere nystekte baguetter på sine restauranter.

2005
Burger King i Norge introduserer Fedon King. Senere etterfulgt av Fedon King Chicken.

2008
Tross 11 000 restauranter verden over fortsetter Burger King å søke innovative veier og leter stadig etter nye, spennende produkter.

Visste du at...

at vi har glutenfritt brød? Vel, det har vi altså.